Bekijk alle berichten van het seizoen 2017-2018

IJsbaan open van 1 maart 2018 t/m 3 maart 2018

10 maart 2018: Nog een goede tip voor iedereen die zijn/haar schaatsen nog gaat opbergen, zorg dat je ze geslepen en goed ingevet opbergt. Je weet niet wanneer er weer natuurijs komt, en als je de schaatsen nu gebruiksklaar opbergt, dan heb je straks meteen weer goed materiaal ter beschikking en hoef je niet in de rij te staan bij een schaatsenslijper. En als je dan toch bezig bent, denk even na of alles verder deze winter nog in orde was, bijvoorbeeld je kleding en handschoenen, nu kan je in de uitverkoop nog je voordeel doen. Fijn voorjaar toegewenst door ijsclub Stompetoren

4 maart 2018:
 De verwachting was dat het al heel snel ging dooien vandaag. We hebben besloten de ijsbaan niet officieel open te doen, dus de kantine en het geluid bleven achterwege. Iedereen mocht wel gewoon schaatsen, en er kwamen dan ook wel een paar bezoekers, na de middag was het snel over, het voorjaar is echt begonnen.

3 maart 2018:
Wat een feest, al die mensen die komen schaatsen en zoveel genieten van onze mooie ijsbaan. De hele dag weer grote aanloop van bezoekers en 's middags hebben we schaatsles gegeven, dan zie je pas wat een half uurtje les voor een verschil kan zorgen. 's avonds voor het eerst een optocht met verlichte ballonnen op de ijsbaan, best spannend voor de jeugd en met een enorme opkomst van jeugd en hun ouders werd het een ware belevenis. Er zijn nog wel wat verbeterpuntjes, maar iedereen heeft volop genoten, vooral toen het baanlicht werd gedoofd. Eigenlijk was dit een heel leuke afsluiting van drie fantastische ijsdagen.

2 maart 2018:
 Een prachtige dag, en dat met een koude wind en gevoelstemperaturen van -10 graden. Maar op de ijsbaan liet niemand zich weerhouden om heerlijk te schaatsen, hockeyen of gewoon een lekker kopje koffie te scoren. Om 19:00 uur was er een afvalrace voor jeugd t/m 12 jaar, de uitslagen: 8 en 9 jarigen, 1- Tijme Roelofsen, 2- Tom Duinmeijer en 3- Carolien Tomsen. 10 t/m 12 jarigen: 1- David Jonk, 2- Tess Bakker en 3- Ids Houtkooper. Zowel 's middags als 's avonds was het gezellig en flink druk met een komen en gaan van mensen, dus........ een prachtige dag!

1 maart 2018:
 hartverwarmend en trots, dat zijn de termen die ik nu wil gebruiken. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er ondanks de felle wind en snerpende kou toch naar de ijsbaan zijn gekomen om te schaatsen, en trots omdat het ons toch weer is gelukt om een mooie ijsvloer te verzorgen voor onze leden en bezoekers. Ruim honderd mensen zijn er vanmiddag geweest en dat hadden wij echt niet verwacht met dit koude weer, dank jullie wel. Vanavond is er verlichtte ijsbaan en gaan wij nog even genieten, ook dan is iedereen weer van Harte Welkom! Morgen gaan we om 11:00 uur weer open. Wat een geweldige dag, ook vanavond weer een grote opkomst van diverse mensen, ook de hockey is weer actief op onze ijsbaan. Kortom: er is weer veel leuks te beleven in Stompetoren.

28 februari 2018:
 Uw wachten wordt beloond, we gaan morgen open. Vanavond hebben wij de laatste voorbereidingen getroffen en morgen vanaf 13:00 uur gaat de ijsbaan in Stompetoren open! Hopelijk met een beetje mnder wind, want het is nu snerpend koud buiten, maar daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Als U nog geen lid bent, wilt U zich dan eerst even in de kantine melden, dat voorkomt problemen op het ijs. Wij wensen iedereen veel veilig schaatsplezier.

27 februari 2018:
 spannend, erg spannend zelfs! Het ijs blijft aangroeien nu het ook overdag flink koud blijft. Het windscherm heeft wel goed geholpen, maar niet overal, daar is de baan gewoon te groot voor. Onze ijsmeester wordt wel al enthousiaster en hij gelooft erin dat wij deze week nog schaatsen kunnen op de ijsbaan, ik krijg het er warm van. We staan allemaal te schrapen voor de deur om te kunnen schaatsen, maar we moeten nog even geduld hebben, want het is nog niet dik genoeg. Ga vooral niet op buitenijs of dieper water proberen want ijs is altijd verraderlijk, voor je het weet zak je erdoor! Hou Facebook en deze website in de gaten voor onze actuele ijssituatie en laat de ijsbaan alsjeblieft met rust.

25 februari 2018:
 de elementen zitten ons tegen, met name de zon en de wind spelen ons parten om een goede ijsvloer te krijgen. nu waait het ijs letterlijk uit de ijsbaan en in het voorjaarszonnetje wordt het zomaar 10 graden boven nul. Vanmiddag hebben wij een windscherm langs de ijsbaan geplaatst om in ieder geval de wind de baas te worden, hopelijk helpt dat voldoende. Zoals het er nu uitziet kunnen wij zeker niet voor donderdag open, maar dat laten wij jullie via deze website en facebook snel weten.
21 februari 2018: een vliesje ijs, dat is het resultaat van de kou afgelopen nacht. Overdag schiet de temperatuur flink omhoog omdat het zonnetje al sterk is, maar nu is het de vraag of de kou zodanig toeneemt dat het ijs voldoende kan aangroeien. We hebben vanavond linten opgehangen om iedereen weg te houden van de ijsvloer. Blijf alstublieft weg bij het ijs, zo gauw hij voldoende sterk is laten wij het meteen weten.

20 februari 2018:
 twee weken geleden was het slechts een schijnbeweging, maar nu zijn de verwachtingen echt hoog gespannen. Flinke vorst wordt er verwacht en IJsclub Stompetoren is er natuurlijk klaar voor, dus hou onze website én facebook in de gaten. Hoe kouder het wordt hoe warmer wij het krijgen.
4 februari 2018: Koning Winter komt langs en wij heten hem van Harte Welkom! IJsclub Stompetoren heeft alles gereed om haar leden weer veel schaatsplezier te kunnen bezorgen. Hou deze website en/of onze Facebook pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws. Als onze ijsbaan open gaat wordt het hier en op Facebook als eerste gepubliceerd.