Nieuwsberichten...

 • De vorst in ons land is definitief voorbij en de lente begint zich langzaam aan te kondigen.

  IJsclub Stompetoren wil iedereen die heeft bijgedragen om de vorstperiode op de ijsbaan in Stompetoren tot een groot succes te maken bedanken.

  March 10, 2021, 9:33 pm
 • IJsbaan open van 1 maart 2018 t/m 3 maart 2018
   
  March 22, 2018, 9:40 pm
 • De ijsbaan is Stompetoren is sinds vrijdag 18 januari weer geopend en we hadden zelfs mensen van onder het Noodzeekanaal die speciaal bij ons kwamen schaatsen. We hebben een druk weekend achter de rug. De IJsclub Stompetoren organiseert altijd vele leuke wedstrijdjes voor jong en oud zodra de ijsbaan open is.
  Op zaterdag 19 januari 2013 was er voor de jeugd zweefvliegen (op 1 schaats met je armen wijdt zo ver mogelijk komen). In de leeftijdsgroep 6 t/m 12 jaar is de winnares Ingrid van Baar met 72,5 meter zweefvliegen en in de leeftijdsgroep 13 t/m 16 jaar is de winnares Manon Acda met 42,5 meter.
  Op zondag 20 januari 2013 waren er kortebaanwedstrijden voor de jeugd. De winnaar in leeftijdsgroep 6 t/m 8 jaar is David Jonk, 9 t/m 11 jaar Alex van Diepen en 12 t/m 16 jaar Pieter Jonker.

  January 22, 2013, 5:20 pm
 • Het is herfst en de blaadjes vallen weer van de bomen, dus weer tijd om ons voor te bereiden op het winterseizoen. IJsclub Stompetoren gaat weer plannen maken om ook dit seizoen weer tijdig klaar te zijn als de vorst invalt. Het bestuur gaat bijeenkomen en daarna gaan wij tijdens de jaarvergadering weer rekening en verantwoording afleggen aan onze leden. De voorlopige datum voor de jaarvergadering is gesteld op woensdag 23 november a.s. om 20.00 uur in onze kantine aan de Dres in Stompetoren.

  October 7, 2011, 7:08 pm
 • Het seizoen is weer ten einde! Iedereen een fijne zomervakantie gewenst en tot het volgend seizoen!

  June 17, 2011, 3:35 pm
 • Vanwege het wisselende weer en een onbetrouwbare ijsvloer is de ijsbaan in Stompetoren gesloten.

  Wij hopen spoedig weer open te kunnen gaan, maar het weer lijkt anders te beslissen. Let op deze website, wij houden u op de hoogte!

  Alvast een fantatstisch 2011 toegewenst door bestuur en leden van onze mooie ijsclub!   

  December 30, 2010, 10:56 pm
 • Tijdens kerstavond en eerste kerstdag is de ijsbaan gesloten, de kantine is dan dicht en het licht blijft 's avonds uit. Op tweede kerstdag willen wij om ongeveer 13.00 uur weer opengaan en is iedereen weer welkom. IJsclub Stompetoren is dit seizoen al elf dagen open geweest en iedereen heeft volop kunnen genieten van het ijs. Afgelopen dagen hebben wij priksleewedstrijden, ijshockeywedstrijden en kortebaanwedstrijden gehouden, stuk voor stuk erg geslaagd.

  December 24, 2010, 5:28 pm
 • Na zes fantastische dagen ijspret op onze mooie ijsbaan  is het nu even rustig en zijn wij dicht. Dus kunnen wij de schilderwerkzaamheden die wij hebben onderbroken voortzetten en kunnen wij even bijkomen van het sneeuwruimen en andere leuke activiteiten die ons weer flink hebben beziggehouden. Het weer is sterk wisselend en elke dag kijken wij naar de hemel, de thermometer en de weersverwachtingen in de hoop dat het ijs weer komt.

  December 14, 2010, 9:45 pm
 •  De ijsbaan in Stompetoren is vanaf 1 december alweer regelmatig open. Niet leden worden verzocht zich vooraf in de kantine te melden, dit voorkomt  problemen. Vandaag, 7 december, is de ijsbaan weer open geweest voor de vijfde dag in dit seizoen.

  Zoals het er nu uitziet zijn wij morgen 8 december ook weer open!

  December 2, 2010, 10:55 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Dan denk je dat je alles onder controle hebt... sta je ineens met je wielen op het gras. Gras? Ja... 20 cm onder het ijs ligt gewoon gras. Als je er met de schuiver doorheen zakt sta je tot je assen in het water. Zo'n zwaar apparaat weer op het droge krijgen is een hele klus. Je maakt wat mee als bestuurslid!

  February 10, 2010, 9:51 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Je hebt ijs, ijs en ijs. In Nederland heb je vaak geen ijs en in Siberie draagt zelfs een ijsbeer een jas. Er zijn mensen die een deel van hun leven wijden aan ijs en dan vooral ook het plezier van anderen op ijs. Die mensen zijn echte ijstoppers. Zo'n ijstopper is onze voorzitter. Hij staat alleen niet op het beste ijs van de wereld (Stompetoren) maar ergens tussen de rendieren in Zweden. Zijn ijsmuts zal hij wel diep over zijn oren hebben getrokken... niet van de kou maar van afgunst dat wij hier zijn en hij daar...

  January 26, 2010, 10:06 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, De winterkoninging is onvoorspelbaar. Ze heeft het vannacht 12 graden laten vriezen. Het zoemde danook gisteravond in het dorp terwijl de ijsmeesters en meesteressen aan het overleggen waren. De ijsclub gaat open! In ieder geval vanavond. Hoe het weer zich gaat houden is allerminst duidelijk. Dus of we op woensdag open zijn is nog niet duidelijk. Dit hangt af van het ijs, de wind en of de bezetting rond te krijgen is. Aan het bestuur zal het niet liggen! We doen ons best... tot op het ijs!

  January 26, 2010, 9:10 am
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, een betere beeldspraak dan een achtbaan kunnen we niet verzinnen voor de weersverwachtingen in Nederland. De 14 daagse voorspellingen laten pieken en dalen zien en veranderen soms per dagdeel. Maar niet getreurd er ligt nog ijs en het water is koud. Wat we nodig hebben is een sterk "Hoog" boven oost europa/scandinavie en storingen ("Laag") op de atlantische oceaan. Tot die tijd komt het enige gegil op de ijsbaan van het bestuur als het "karretje" weer naar beneden roetsjt!

  January 22, 2010, 7:03 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, zoals iedereen in de gaten heeft is de dooi ingetreden en zijn enkele activiteiten daarom geannuleerd. Volgens de berichten gaat het echter na maandag weer vriezen en dat zou zo maar tot een prachtige topbaan kunnen leiden. En dan kan er voor het eerst in 13! jaar gestreden worden om de Zilveren Schaats. Houd de ijsclubberichten dus in de gaten want we gaan na een paar dagen gewoon weer door!

  January 15, 2010, 4:21 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Dat het goed uitkijken blijft op natuurijs blijkt vandaag maar weer toen het bericht ons bereikte dat Jan Nat ongelukkig ten val is gekomen op de Mijzer ringvaart. Is het nog lang niet veilig op alle sloten en vaarten moet je goed oppassen voor scheuren en 'softijs'. Wil je het prachtigste natuurijs van Nederland onder je ijzers, kom dan naar IJsclub Stompetoren!!! Jan, heel heeel heeeeeeel veel sterkte en snel herstel toegewenst.

  January 10, 2010, 7:38 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Na de zware sneeuw van afgelopen woensdag is de baan eindelijk weer sneeuwvrij en in topvorm! Veel sneeuw? Hééél veel sneeuw! De ijsbaan is 130mx60 meter. Dat maakt 7800m2 ijsbaan. Bij 10 cm sneeuwval ligt er dus 780m3 sneeuw op de baan! In een beetje vrachtwagen gaat 12,5m3. Dus heeft de sneeuwploeg zo'n 60 vrachtwagens aan sneeuw op de kant geworpen!!! Iedereen die geholpen heeft bedankt!

  January 8, 2010, 5:48 pm
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Dat het ijs buiten de ijsbaan nog erg gevaarlijk is bleek van de week toen één van de bestuursleden een knul op het ijs zag staan. Na het verifieren van het gewicht van de knul (63 kg) was er voldoende vertrouwen dat het ijs het bestuurslid zou houden. Na een voorzichtig opstapje, een hard krakend geluid, een plons en heel veel gevloek stond het bestuurslid tot zijn oksels in de prut! Wees dus niet dom en blijf van sloten en vaarten weg!

  January 6, 2010, 9:40 am
 • Stompetoren - van onze ijscorrespondent, Eindelijk laat de vorst toe dat we verder kunnen kijken dan één dag. De afgelopen week heeft dooi en sneeuw veel roet in het eten gegooid. De medewerkers van de ijsclub hebben veel werk verzet om de baan in 'een' conditie te krijgen en de altijd gezellige kantine op voorraad.
  Er gaan dan ook deze week leuke dingen gebeuren op de baan:

  January 6, 2010, 9:30 am